Bezoekers

Ter gelegenheid van Fête de la musique was Ray Neïman in Suriname. Hij was een van de professionele artiesten die optredens hebben verzorgd.
Door bemiddeling van Alliance Française kwam hij naar Betheljada om met onze bewoners en pupillen te zingen.
Het was ontroerend hoe hij ze allemaal aan de gang kreeg. Zijn pro- actieve manier van interactie zoeken met allemaal was bewonderenswaardig!

Bewoners moeten natuurlijk af en toe ook gekapt worden. Wij kunnen hen niet naar de professionele kapsalon brengen, maar de kapper kan wel naar ons toe komen. De knipbeurten van de bewoners zijn gratis aangeboden door initiatiefnemer Denni Yearwood en vinden plaats op periodieke basis, waarbij verschillende kappers uit het professionele werkveld betrokken zijn zoals Roger de Rijp en Armand Doelkamid.

Bron foto’s: Denni Yearwood

Met de Nassy Brouwerschool heeft Betheljada zo langzaamaan een vaste relatie opgebouwd. Hier doen wij vanuit Betheljada zelf vrijwilligerswerk; we hebben een groepje voor het niveaulezen wat deze school doet.
Daarnaast denken de leerlingen en het schoolteam vaak aan ons. Ze komen op bezoek, leren over ‘de zorg voor mensen met beperkingen’ helpen en spelen met de pupillen en brengen lekkers e.a. dingen voor onze bewoners.
En wie weet, misschien gaan enkele van hen later in de zorg werken?
Of worden ze ook vrijwilliger?

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
Adres: Dick Ketstraat 134 3059 WC Rotterdam
Telefoon: 06-51836344
E-mail: sergiogretna@gmail.com