Activiteitenruimte

Activiteitenruimte

In november 2009 is gestart met de renovatie van de activiteitenafdeling. Het aanbieden van activiteiten en het stimuleren van de ontwikkeling bij onze bewoners vraagt aandacht en creativiteit. In mei 2013 is gestart met het aanbieden van activiteiten in de activiteitenruimte. Door dit aanbod kan er gericht naar de stimuleringsbehoefte van de bewoners gekeken worden. Er is een vast activiteitenrooster met verschillende activiteiten die in groepsverband en of individueel uitgevoerd worden. Aangrenzend aan de ruimte is er een snoezelruimte waar de bewoner op een rustgevende manier zintuigelijke prikkels kan ontvangen. De activiteitenruimte is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur, en wordt bemenst door twee activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Sinds Mei 2017 is er een samenwerking met het Dierenasiel van Suriname. Wekelijks vindt er een knuffelsessie in de ruimte plaats waarbij er interactie is tussen dieren en bewoners.

Elke woensdag wordt er gezwommen met de bewoners bij het Frank Cameron Centrum, voorheen SOGK. Er wordt ook minimaal een keer per week gebruik gemaakt van het vlinderbad op het terrein van Betheljada.

In de loop van de jaren is er een mooie samenwerking ontstaan met Torarica en ECO resort. Elke donderdag wordt er met enkele bewoners, pupillen, naar het ECO resort gewandeld. Daar worden zij verwend met een hapje en een drankje.

Het wekelijkse activiteitenaanbod bestaat uit, zingen, dansen, knutselen, snoezelen, wandelen poppenkast, sensomotorische activiteiten en nog zoveel meer. Wij zien handelingen zoals baden, tanden poetsen, eten geven, en overige zorghandelingen ook als activiteit. Gebeurt dit met aandacht en liefde dan ontstaat er een mooie interactie tussen bewoner en medewerker. Bij een juiste intentie is elke activiteit geslaagd; of het nu een verzorgende of een recreatieve activiteit is, persoonlijk contact, menselijke warmte, is de basis, ook voor onze doelgroep.

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
E-mail: info@betheljada.nl