Bezoekers

Stichting Clini Clowns laat in o.a. de Verenigde Staten en Nederland al jarenlang clowns spelen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Nu zijn de Clini Clowns ook in Suriname om kinderen in instellingen te vermaken. De doelstelling is om zoveel mogelijk kinderen die in hun kindzijn belemmerd worden door een ziekte of handicap, op clowneske manier afleiding en ontspanning te bieden. Clini Clowns werkt vanuit de overtuiging dat ook deze kinderen weer even gewoon 'kind' moeten kunnen zijn. Contact wordt gezocht met de gezonde kant van het kind en via spel worden fantasie, sociale interactie en gevoel van controle gestimuleerd.

Clini Clowns zijn professioneel geschoolde spelers met ruime ervaring.

Studies hebben bewezen dat lachen effect heeft op de ervaring van pijn.

Lachen is gezond ook voor onze kinderen bij Betheljada!

Er zijn ook donateurs die op een andere manier laten blijken dat ze aan ons denken, aan de kinderen van Betheljada.

Soms is dat ter gelegenheid van een verjaardag. Dan tracteert men, brengt men lekkers naar Betheljada, of men laat koken in de centrale keuken....

Andere donateurs vragen wat we op het verlanglijstje hebben, wat we graag willen hebben, wat we dringend nodig hebben.

En nieuwe wasmachine voor de dagopvang, kregen we recent van de Rudy Chang Foundation!

En...

Een grootbeeld tv voor de activiteitenruimte werd gebracht als schenking van een 'oude vriendin' in Nederland, Jose Komen.

Betheljada is dankbaar voor de donaties die er uit de samenleving komen!

Het ontroerend als iemand zomaar door de dag even binnenloopt en een bedrag aan geld geeft: "Voor jullie kinderen". Hartverwarmend is het als we opgebeld worden door een van onze trouwe contacten: "Het is weer tijd om jullie donatie te komen halen, hoor." Het is verrassend als we bij het internet bankieren of op de dagafschriften zomaar bedragen bijgeschreven zien.

Vaak weten we niet eens door wie dat bedrag is gestort en dan kunnen we ook geen bedankje sturen, maar weet dat we blij en dankbaar zijn voor alle donaties!

En soms wordt er iets onverwachts georganiseerd:
---PERSBERICHT--- 19 juni 2014
Stichting Betheljada ontvangt donaties voor Bionix matras en aangepaste rolstoelen

Hugo Brunings, presentator van het radioprogramma 'ABC Klassiek' heeft in 2013 een cheque van SRD500 in ontvangst mogen nemen van het radiostation ABC. Dit was als blijk van waardering, voor het toen inmiddels 20 jaar presenteren van dit veel beluisterde programma. Brunings besloot dit bedrag te doneren aan Betheljada voor aangepaste rolstoelen. Hij vond dit bedrag te klein en besloot er zelfs nog eens 500 bij te doen, maar nu in euro's. "Ik had ergens gelezen, dat alleen wanneer je pijn voelt als je iets geeft, dit de waarde van de gift verhoogd.", aldus Brunings. Na dit was Brunings nog niet tevreden en ging te rade bij de heer Steven Ma Ajong, direkteur van het Surinaamsch Alcohol Bedrijf. Ma Ajong was bereid om ook een gift te doen van 1500 Amerikaanse dollars met als doel hier een Biomex matras van te kopen voor één van de bewoners van Betheljada.

In totaal heeft Stichting Betheljada dus drie donaties mogen ontvangen. Bij de overhandiging van de donatie werd een demonstratie gegeven van deze speciale matras, waarvan Betheljada er in totaal 7 nodig heeft.

Voor meer informatie en/of toelichting kunt u bellen met mevr.Marja Themen-Sliggers.
Telefoonnummer: 8786666

De HBO studenten van de Hogescholen in Nederland zijn weer aan het eind van hun stageperiode. Ze hebben allemaal hun stage afgesloten met goede resultaten. Hun werkzaamheden zijn vooral geconcentreerd binnen het unit Ambulante Hulpverlening en daarnaast hebben ze ook op de groepen en in de dagopvang geholpen. Hun taken waren gevarieerd en liepen uiteen in het organiseren van een Ouderbijeenkomst, het fine-tunen van Mijn week, het organiseren van een sport-en speldag en andere activiteiten.

Ook de stagiares van de verschillende opleidingingen voor de zorg en de verpleegkunde zijn weer actief geweest binnen Betheljada.
Als er zoveel meer handen beschikbaar zijn op de werkvloer zien we meer groepsactiviteiten. Het onderhuis biedt dan plaats aan spontaan ontstane feestjes, met dansmuziek en het maken van smoothies.

De kinderen, bewoners genieten!

Een onverwacht extraatje bestond uit de toeristen-kinderen die zomaar hun diensten kwamen aanbieden, omdat ze 6 weken vakantie met ‘nietsdoen’ toch wel lang vonden. Natuurlijk zijn we gewend aan de vrijwilligers die zo door het jaar komen via verschillende plaatsende instanties of zomaar uitzichzelf. Deze vrijwilligers zijn een hele hulp bij extra werkzaamheden. Nu waren het tieners, die met hun ouders op vakantie waren en die met onze kinderen prachtige, soms ontroerende ‘één op één’ activiteiten deden.

Vaak krijgt Betheljada bezoek, de ene keer van donateurs, de andere keer van leden van de crew van de KLM. De crewleden van de KLM zijn verenigd in de Wings of Support, die vaak spullen brengen voor Betheljada en andere instellingen.

Ook komen er bezoekers die als toerist in Suriname zijn, maar zelf in de zorg werken in Nederland, bijvoorbeeld. Zij kunnen soms als vrijwilliger een bijdrage leveren aan het werk dat wij doen. Zo is het fijn als je extra hulp hebt bij sommige activiteiten. Zwemmen is daar een van.

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
E-mail: info@betheljada.nl