Blog

Search

Latest News

02 december 2017

Wil je jouw stage of vrijwilligerservaring bij Stichting Betheljada delen?
Deel dan hieronder jouw verhaal!

Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Marjet Hooijer en Lydia Noorland (november 2018)

Hoi allemaal,
Wij zijn Marjet en Lydia en hebben 11 weken stage mogen lopen bij stichting Betheljada. Dit hebben we gedaan voor de opleiding ' Social Work ' , die we volgen aan de Christelijke Hogeschool Ede.
In onze stage hebben we een onderzoek uitgevoerd naar de behoefte van een dependance van de dagopvang in district Wanica.
Aan het begin was het voor ons best lastig om te beginnen, omdat de sociale kaart voor ons niet bekend was in Suriname. Gelukkig is het goed gekomen en wisten we een mooi onderzoek neer te zetten.
Naast het onderzoek doen hebben we geholpen op de groep waar activiteiten gedaan worden met de kinderen. Dit vonden we erg leuk om te doen. Met de kinderen bezig te zijn en ze alle aandacht en liefde te geven.
Onze tip aan andere stagiaires/vrijwilligers bij stichting Betheljada is om vooral lekker jezelf te zijn. Probeer veel te leren van de verzorgers/medewerkers van Betheljada en stel je daarvoor open. De zorg in Suriname is iets anders dan in Nederland, en daar moet je aan wennen. Maar je kunt er veel van leren en meenemen naar Nederland. En vooral GENIETEN, want de tijd vliegt voorbij.
Groetjes en veel succes.

 

 

Lea Riek (juni 2018)

Nadat ik mijn studie maatschappelijk werk in Duitsland had afgerond mocht ik vijf maanden vrijwilligerswerk doen bij Betheljada. Ik had de mogelijkheid op veel verschillende gebieden te helpen. Voornamelijk heb ik de ambulante hulpverlener ondersteund. Ik heb onder ander behandelplannen geschreven, flyers ontworpen of andere administratieve taken gedaan. Heel bijzonder was, dat ik mee mocht gaan op huisbezoeken bij nieuwe cliënten. Daardoor had ik de mogelijkheid een indruk te krijgen van verschillende leefomstandigheden in Suriname. Verder heb ik op de dagopvang of de activiteiten meegeholpen en kon zo kennis maken met de bewoners en de werkwijze in Suriname. Ik heb erg genoten van verschillende feestjes of uitstapjes. Tijdens mijn verblijf bij Betheljada heb ik veel nieuwe ervaringen opgedaan. Ik kon dagelijks zien hoe men met weinig middelen veel kan bereiken. Dit geeft me ook een nieuwe kijk op mijn werkwijze in Duitsland.
Ik kan iedereen aanraden vrijwilligerswerk bij Betheljada te doen en zijn of haar blik te verbreden.

 

CONTACT GEGEVENS SURINAME

Adres: Cornelis Jongbawstraat 55
Telefoon: (00597) 475921
Fax: (00597) 421037
E-mail: info@betheljada.orgCONTACT GEGEVENS NEDERLAND

Voorzitter: S. Gretna
E-mail: info@betheljada.nl